Beer Station locul cu multă bere artizanală
Povestea Pub-ului nostru începe așa de prin anul 2016, într-o alta formula cu Cristi si Mircea (fostul partener) când împreuna facem un mic plan la o bere in coltul blocului si ne dorim sa avem un PUB cu bere necomerciala, beri pe care nu le găsești la supermarket sau la magazinul din colt, așa ca decidem sa deschidem prima locație in Bvd. Pache Protopopescu 37, sub sigla Bere si Bere Pub. Si ca orice început totul este mișto, petreceri si multa bere, am crezut ca va fi ușor dar lunile au trecut si am realizat ca nu este chiar cum ne imaginam, ne-am lovit de multe împrejurări pe care nu le-am fi gândit sau imaginat, unele simpatice alte au adus nopți de stres si de agitație . Timpul a trecut , planul inițial s-a modificat din mers, schimbam abordarea berilor si a targetului de clienți, participam la evenimente, aducem doar bere artizanala românească, vine vara, probleme cu clienții, toți sunt in Vama , chiria are o întârziere (Mugur) proprietarul fierbe :)) , vine toamna si participam la mai multe evenimente, ne revenim un pic, in Pub atmosfera este super familiara ne simțim ca acasă , clienții se servesc singuri uneori, este o atmosfera super, mai trec câteva luni si Mircea decide sa se retragă si sa încerce pe cont propriu un al business toate astea intr-un an si un pic așa ca se închide si anul 2017 cu bune si cu rele .
Ce m-a motivat
Începe 2018, sunt singur si continui in aceeași nota, evenimente, bere artizanala , beri noi, apar clienții noi in PUB care ulterior unii îmi devin prieteni buni si persoane dragi ( enumăr cativa sper sa nu se supere cei pe care nu i-am trecut Bogdan, Cătălin, Celestin etc.) , totul începe sa se învârtă dar este mult de munca 7 zile din 7 fără pauza, sunt mai mult la PUB decât pe acasă, familia suna la 112 si mă da dispărut ( doar glumesc ) dar nu prea stau pe acasă, si după aproape 9 luni realizez ca singur este greu așa ca ii propun lui Traian sa ne unim forțele sa creștem împreuna in continuare , si ce sa vezi, Traian se baga si începem un nou capitol al echipei Bere si Bere Pub cu Cristi si Traian . Continuam sa ne facem treaba sa aducem mai departe povestea dar apar alte probleme si ne vedem nevoiți ca in câteva luni sa ne relocam in vreo 5 luni mai exact , începem sa căutam, trec zile , săptămâni, trece o luna , doua , trec trei si nu găsim nimic, nu-i nimic , nu ne lăsăm , vine ziua X si ne vedem nevoiți sa închidem locația din Pache Protopopescu, suntem triști , nostalgici , dar nu avem ce facem , anunțam ca ne-am închis pentru o perioada si vom reveni mai puternici in noua locație ( care o fi unde o fi , nu știm, căutam ) .
Si uite așa eram in pauza, si căutam o noua locație care sa ne inspire , sa știm ca ea va fi noua noastră casa si ce sa vezi după o vreme relativ scurta de căutare ( vreo luna ) si vreo 100km de mers pe jos găsim in Centrul Vechi pe strada Gabroveni la numărul 4 , un mic spațiu, exact cum ne imaginea noi, locul ideal unde sa reîncepem si sa continuam cu atmosfera plăcută din Pache . Zis si făcut , începem si muncim 16 ore pe zi , amenajam cu mâine noastre totul si in 40 de zile pe 29 iunie 2019 redeschidem Bere si Bere PuB in Centru Vechi si cum puteam sa o facem daca nu in stilul nostru cu o petrece , vin peste 150 de persoane dragi, prieteni, clienți fideli care s-au bucurat ca reluam activitatea, dar apar deja si clienții noi, suntem fericiți , avem de munca. Lumea in piața vorbește ( unii ca suntem mișto, alții ca nu rezistam 3 luni , alții ca de ce in centru si multe altele, ) dar noi ne-am văzut de drumul nostru si nu i-am ascultat.
Oamenii iubesc berea
Creștem pe zi ce trece, servim bere după bere in același stil cum am fost la început , lumea este fericita si le facem o bucurie si aducem probabil pentru prima oara in București berea cranț Verant din UK , cam scumpa , știm asta deși marja noastră de adaos este super mica dar cei ieftin in UK si mai adăugam si intermediarii , dar nu avem ce sa facem , ne bucuram de gustul senzațional .
Lunile trec si atmosfera frendly continua si aflam ca este un nou spațiu liber in aceeași clădire si decidem fără sa ezitam sa cerem o stație a berii artizanale, un Pub cu minim 300 de etichete de bere craft si începem sa ne apucam de amenajarea lui si plecam la drum din gara , gara berilor si creem Beer Station .”/”
Poți citi mai multe despre pasiunea noastră pentru berea artizanală pe pagina de blog Beer Station.